De ce un domeniu cu multe extensii va ajuta mult?



In ziua de azi orice afacere online are nevoie de un domeniu cat mai bine ales, dar si de un serviciu de hosting pe masura, de aceea, daca dispuneti de o astfel de afacere, este important sa alegeti domeniile cele mai potrivite pentru ea. Veti vedea ca pe langa clasicele domenii .com, .ro si .eu, veti avea la dispozitie si alte domenii precum sunt cele .business sau .host. Indiferent de domeniul pe care il veti prefera, este important sa va alegeti si cateva extensii suplimentare, astfel incat persoanele interesate sa ajunga rapid la ceea ce veti oferi.

Avand mai multe domenii la dispozitie, Internetul este clasificat mult mai bine, de aceea se creeaza si oportunitati noi pentru afaceri online, dar si pentru diverse persoane. Numele perfect de domeniu, dar si numarul mare de extensii pe care le gasim in ziua de azi online, ofera mai multe sanse. Acest lucru creeaza insa si o concurenta mai acerba intre branduri care isi doresc aceeasi denumire sau au acelasi domeniu de activitate. Un domeniu cat mai bine ales, va ajuta din punctul de vedere al brandingului. Social media joaca un rol destul de important din acest punct de vedere, iar pe Twitter, Facebook si Instagram pot aparea chiar si confuzii de brand atunci cand exista doua afaceri diferite cu acelasi nume.

Exstensia unui domeniu nu este reprezentarea doar a tarii, ci si a culturii acesteia. In momentul de fata, domeniile .com si .eu sunt cele mai cunoscute domenii la nivel international, in timp ce in Romania, domeniul .ro este cel mai cautat. Prima optiune a proprietarilor de afaceri online o reprezinta domeniile din tara de provenienta. Aceste domenii ofera o buna clasare din punctul de vedere al locatiei, ele oferind si o siguranta pentru consumatorii locali. Aceasta alegere este influentata totusi si de afacere si anume, daca afacerea isi doreste sa se adreseze pietei locale isi va lua un domeniu .ro. Cu toate acestea insa, daca extensia se adreseaza pietei internationale, atunci un domeniu .com este solutia mai buna.

Extensiile de domeniu din tara de provenienta sunt de cele mai multe ori prima alegere a proprietarilor de site-uri online. Acestia prefera extensia de acest fel pentru ca ea ofera o mai buna clasare din punctul de vedere al locatiei, oferind in acelasi timp si o sigiuranta in plus pentru consumatorii locali. Ei vor prefera sa capitalizeze piata locala si nu vor dori sa se externalizeze. Este recomandat totusi sa se achizitioneze numele si cu extensiile internationaale, pentru a evita inregistrarea acestora de catre potentiala concurenta.

Mai multe extensii de domeniu, vor insemna si un numar mai mare de clienti care se vor orienta catre afacerea voastra. Veti avea parte in acest fel de un trafic mai mare, iar riscul ca domeniul sa fie folosit de o terta parte va fi mai redus. Puteti inregistra asadar oricand domenii cu orice extensie veti dori, aceasta extensie fiind aleasa in functie de afacerea pe care o detineti in online, ea punandu-va mai bine in evidenta aceasta afacere.

Comentarii