Cum securizam mai bine un site Wordpress?


Trebuie sa tineti cont de aspectul securitatii site-ului, aceste lucruri fiind importante atat pentru voi, cat si pentru persoanele care va viziteaza afacerea online. Wordfence este un instrument foarte des intalnit, acesta ajutand la o mai buna securizare a website-ului. Un astfel de instrument este asadar util din multe puncte de vedere.

Serviciul de backup este si el o metoda importanta de securitate, iar in cazul unei vulnerabilitati, aceasta masura de securitate va poate oferi mereu ocazia de a va proteja toate fisierele, astfel incat sa va repuneti site-ul pe picioare in cel mai scurt timp. De asemenea, in situatia in care va confruntati cu unele modificari de fisiere, atunci este recomandat sa faceti si un full backup inainte, astfel incat sa va protejati cat mai bine website-ul. Providerul de hosting are si el un rol important atunci cand vine vorba despre securitate, acesta oferindu-va ocazia de a va proteja corespunzator.

In cazul in care alegeti un serviciu de hosting care nu va ofera posibilitatea de a va proteja cat mai bine, sunt anumite plugin-uri care efectueaza backup-uri si puteti avea aceste pluginuri in vedere, astfel incat site-ul vostru sa fie cat mai bine clasati in cautari. Nu uitati si sa stergeti programele Wordpress vechi instalate, iar pentru a face acest lucru va puteti autentifica website-ul Wordpress prin FTP pentru a vizualiza fisierele din contul de gazduire. Verificati aici daca exista o instalare mai veche a platformei, iar daca aceasta exista, o puteti sterge.

Un alt lucru pe care il puteti face este sa stergeti temele sau plugin-urile nefolosite, iar pentru a face acest lucru trebuie sa accesati panoul de administrare Wordpress, Plugins si sa mergeti la Installed Plugins. Imediat ce ajungeti aici, puteti sterge plugin-urile care nu mai sunt utilizate, iar fiecare plugin poate fi verificat prin apasarea butonului Details, pentru a vedea in acest fel cand a fost ultima data cand acest plugin a fost updatat. Este recomandat sa stergeti plugin-urile care nu au mai fost updatate de mai mult de 2 ani.

In ceea ce priveste securitatea, aceasta este si ea la fel de importante. Asigurati-va ca fiecare utilizator are acces la panoul Wordpress doar cat este necesar si mai aveti in vedere si ca doar un singur admin sa aiba acces total, aceasta persoana fiind o persoana de incredere. Tot software-ul Wordpress trebuie sa fie updatat la cele mai recente versiuni posibile. Ultima versiune va elimina o serie de vulnerabilitati identificate intr-o versiune anterioara, de aceea devine important sa aveti si acest lucru in vedere.

Wordfence este o solutie eficienta prin care va puteti proteja, iar scanarea completa a site-ului este un alt lucru important. Imediat ce faceti aceasta scanare, veti putea observa rapid daca site-ul vostru se confrunta sau nu cu anumite probleme pe care trebuie sa le rezolvati, astfel incat sa va bucurati de o buna securitate a site-ului. Mai puteti avea in vedere si activarea autentificarii in 2 factori pentru telefon, astfel incat sa va protejati cat se poate de bine site-ul pe care il detineti.


Comentarii