Pentru cine realizam continut pe site?



Un lucru foarte important pentru orice persoana care detine un site este continutul site-ului respectiv, dar cu toate acestea, se intampla de foarte multe ori ca un astfel de continut sa nu fie destinat neaparat utilizatorilor site-ului respectiv, ci sa fie realizat exclusiv pentru SEO. Din pacate insa aceasta este realitatea si se intampla de multe ori ca un astfel de continut sa nu ofere nimic persoanei care viziteaza site-ul.

Din perspectiva afacerii, a avea continut exclusv pentru SEO este o idee buna, insa lucrurile nu stau chiar asa pentru ca pana la urma, orice afacere online se adreseaza altor persoane, iar daca nu avem un continut adresat acestora, Google nu va face decat sa ne penalizeze pe termen lung. Crearea de continut exclusiv pentru partea SEO, nu va face decat sa genereze o pierdere financiara destul de mare pentru ca optimizarea site-ului nu va fi corespunzatoare. Continutul pe blog nu va ajunge sa fie indexat asa cum ne dorim, iar Google, nu va acorda continutului nostru atentia de care acesta are nevoie.

Se va pierde asadar o potentiala sursa de trafic liber si anume traficul venit din motoarele de cautare. Daca veti incepe asadar sa creati continut pentru SEO, se va pierde calitatea acestuia, dar si scopul motorului de cautare. Consumatorul va cauta informatii care sa-l ajute, pe site-ul vostru, iar daca nu va gasi informatia respectiva, acesta va parasi site-ul in cel mai scurt timp. Este important asadar sa aveti mereu in vedere sa oferiti tuturor vizitatorilor vostri exact ceea ce au acestia nevoie si anume continut de calitate, dar si informativ pentru acestia. In acest fel nu veti pierde un potential clienti si veti vedea ca numarul de persoane care va vor accesa afacerea va fi unul din ce in ce mai mare.

Google si-a rafinat mult algoritmii de indexare a paginilor, de aceea este foarte putin probabil sa fiti indexati in primele rezultate in situatia in care aveti un continut de proasta calitate, creat doar pentru SEO. Evitati asadar continutul plin de cuvinte cheie introduse fara nici un fel de relevanta, sau informatiile fara substanta. De asemenea, evitati si lucrurile fara nici un fel de valoare pentru persoanele care va viziteaza site-ul. Fiti mereu atenti si la informatiile vechi si neactualizate si incercati pe cat posibil sa le actualizati, mai ales daca aveti multi vizitatori pe un anumit articol.

Pe langa domeniu si serviciul de hosting, continutul site-ului este la fel de important, de aceea aveti in vedere mereu sa realizati continut pentru viziutatorii vostri si nu pentru SEO. Un titlu captivant, o descriere meta cat mai buna, dar si continutul site-ului sunt lucruri importante de avut in vedere. Trebuie asadar sa va structurati cat mai bine continutul, astfel incat sa va bucurati de o experienta mult mai buna atat din punctul de vedere al citirii, cat si pentru SEO. Acoperiti cat mai bine subiectul pe nisa voastra si incercati sa starniti interesul cititorului. Un continut cat mai bun va insemna automat ca si un numar mai mare de persoane va vor aprecia site-ul.


Comentarii