Multi cumparatori evita site-urile nesigure



Avand in vedere faptul ca un numar din ce in ce mai mare de persoane incep sa apeleze la cumparaturile online, site-ul trebuie sa fie sigur din toate punctele de vedere pentru ca un site nesigur nu face decat sa-l afecteze pe vanzator pentru ca potentialul client nu va dori sa cumpere nimic de pe un site nesigur. Comerciantii incearca sa atraga potentialii consumatori prin diverse strategii, dar si mijloace, astfel incat acestia sa cumpere produsele, dar si serviciile de care au nevoie.

Shoppingul online este intr-o continua crestere de la an la an si contrar aparentelor si anume faptul ca vizitatorii ar fi influentati de pret, acestia totusi se uita si la alte aspecte, iar aspectul securitatii magazinului este unul important pentru orice client. Multi cumparatori ajung asadar sa evite sa achizitioneze produse de la un magazin online daca acesta nu este sigur din toate punctele de vedere.

Pentru ca magazinul vostru sa fie sigur, trebuie asadar sa luati anumite masuri, astfel incat sa va protejati mai bine magazinul, dar si sa mariti in acelasi timp increderea persoanelor care doresc sa cumpere ceva din magazinul vostru. Pentru a face acest lucru, puteti avea in vedere de exemplu certificatele SSL, acestea oferind o protectie sporita site-urilor datorita faptului ca reusesc sa cripteze in mod eficient datele. Certificatele SSL sunt special concepute pentru a garanta identitatea unui site web, dar si pentru a asigura integritatea mesajelor.

O alta modalitate de securizare a site-urilor este prin intermediul HTTPS, acest tip de securitate fiind destul de des intalnit. Apeland la aceasta modalitate de securitate, increderea consumatorului este marita, iar criptarea HTTPS este una cat se poate de buna. Site-urile sunt mai bine indexate in motoarele de cautare aplicand aceste modalitati de securizare a lor, de aceea utilizatorul se bucura de faptul ca activitatea sa se realizeaza fara nici un fel de problema, iar toate datele sale sunt in siguranta.

Simbolul lacat este si el o modalitate prin care putem afla daca un site este sau nu securizat. Acest simbol este asadar unul in forma de lacat, el fiind situat in bara browserului. Prin intermediul acestui simbol ne putem da seama de faptul ca site-ul respectiv este securizat, HTTPS-ul criptand si securizand datele. Facand click chiar pe acel lacat, utilizatorul afla mai multe despre firma de unde doreste sa achizitioneze produsele de care are nevoie. Utilizatorul poate obtine si alte informatii despre certificatul care securizeaza site-ul. Acesta obtine asadar informatii despre nivelul de criptare, perioada de valabilitate, dar si alte informatii aditionale despre companie.

Numele companiei ar trebui sa apara si el in bara de adrese, iar alegand un serviciu bun de hosting, acest lucru va fi posibil. Certificatele de tip SSL sunt asadar oferite de catre o firma de hosting profesionista, de aceea ele sunt indicate. Este important asadar sa aveti in vedere toate aceste lucruri si sa va bucurati de un serviciu pe placul vostru. Securizandu-va cat mai bine afacerea in online, veti avea parte de un numar mai mare de persoane interesate sa cumpere de pe site-ul vostru.


Comentarii