Cum generam o parola sigura pentru site?



Pentru a genera o parola sigura pentru site-ul pe care il detineti, ar trebui sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat sa luati decizia cea mai buna. Multi utilizatori au tendinta de a utiliza o singura parola pentru tot ceea ce desfasoara in online, de aceea este cat se poate de important sa treceti peste acest lucru si sa utilizati cate o parola diferita pentru site-urile pe care le detineti. O parola individuala va va ajuta din multe puncte de vedere si veti vedea ca aceasta este puternica, dar si unica in acelasi timp.

Hackerii sunt mereu in cautare de vulnerabilitati, iar primul lucru pe care acestia il au in vedere e reprezentat de parola si anume ca aceasta parola este una simpla, dar si comuna in acelais timp. De asemenea, hackerii isi imbunatatesc constant metodele de spargere a site-urilor, de aceea ei sunt in permanenta un pericol constant in mediul online. Este important asadar sa va luati din timp toate masurile de protectie, astfel incat sa fiti mereu in siguranta, iar o parola buna si un serviciu de hosting excelent vor fi importante.

O parola stabila este foarte importanta, de aceea ea nu ar trebui aleasa la intamplare. Aceasta nu trebuie sa fie usor de ghicit si trebuie sa aiba numeroase cifre, litere, dar si simboluri in componenta sa, astfel incat toate lucrurile sa fie in ordine. Nu este tocmai intelept nici sa folositi ziua sau anul nasterii pentru ca aceste lucruri sunt destul de usor de aflat in ziua de azi. In ceea ce priveste lungimea parolei, cu cat ea este o parola mai lunga, cu atat este si mult mai bine. Avand o parola cu un numar mai mare de caractere, veti avea o probabilitate mai mare ca ea sa nu fie ghicita.

In ceea ce priveste complexitatea, trebuie sa tineti cont si de acest lucru si anume sa va alegeti o parola cat mai complexa, din toate punctele de vedere. Adaugarea de caractere, dar si de numere unice, vor reusi sa stabilizeze parola pe care o utilizati. Pentru o parola cat mai usor de memorat, puteti folosit o combinatie de cifre si litere mari si mici, astfel incat parola sa fie mult mai accesibila. O parola trebuie sa mai dea dovada si de o unicitate sporita.

O parola ideala nu va fi folosita la logarea pe un cont bancar, aceeasi parola fiind utilizata si la logarea pe un website. Fiecare cont trebuie sa aiba o parola unica, astfel incat sa nu existe nici un fel de probabilitate de a compromite un anumit cont. Puteti folosi chiar si un algoritm comun, astfel incat sa va fie mult mai usor sa memorati o anumita parola. Parola poate fi diferentiata in functie de nevoile pe care le veti avea, de aceea trebuie sa va puneti parola cea mai potrivita, in functie de aceste nevoi.

Trebuie sa aveti asadar in vedere ca o componenta sigura a securitatii in mediul online este parola cat mai bine aleasa. O astfel de parola va va ajuta mult si veti vedea ca ea va fi importanta pentru nevoile voastre. Alegeti asadar o parola cat mai potrivita.


Comentarii