De ce va parasesc consumatorii website-ul?




E posibil sa fi observat de-a lungul timpului ca o parte din vizitatorii vostri au tendinta de a parasi site-ul la scurt timp dupa ce intra pe acesta. In cazul in care apare acest lucru, este important sa va puneti cateva semne de intrebare. Exista posibilitatea ca in acest caz solutia sa fie data de unele modificari pe care ar trebui sa le faceti site-ului vostru. Conform unor studii efectuate la nivel global, se pare ca atunci cand un vizitator paraseste un site, nu mai revine pe site-ul respectiv.

In ultimul timp, consumatorii sunt foarte atenti la aspectul site-ului vostru si anume daca site-ul are un design invechit, atunci sunt sanse mari ca acestia sa-l paraseasca destul de repede. Daca site-ul nu s-a bucurat de imbunatatiri in ultimul timp, consumatorul il va parasi destul de rapid. Multe site-uri online nu sunt accesibile de pe device-uri mobile, de aceea daca acesta este si cazul site-ului vostru, atunci va trebui sa rezolvati aceasta problema pentru ca in ziua de azi majoritatea utilziatorilor navigheaza pe internet de pe telefonul mobil.

Daca site-ul vostru afiseaza un numar mare de reclame, atunci vizitatorii vostri vor avea tendinta de a-l parasi imediat. In ziua de azi, lumea e supra-saturata de reclame. Este important asadar ca reclama sa fie afisata cat mai subtil pe site si sa nu deranjeze experienta vizitatorilor vostri. Faceti in asa fel incat reclama sa fie vizualizata doar daca respectivul consumator isi doreste acest lucru. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este daca site-ul este intuitiv si usor accesibil. Daca acest lucru nu se intampla, atunci viztatorii vor pleca spre site-urile concurentei.

Chiar si in situatia in care aveti un site complex, acesta trebuie structurat cat se poate e bine. Experienta in navigarea site-ului este un lucru de avut in vedere atunci cand va realizati un astfel de site. De asemenea, daca site-ul vostru este unul lipsit de personalitate, atunci lumea nu va fi motivata sa petreaca mult timp pe un astfel de site. Va trebui asadar sa aveti un logo personalizat, dar si o grafica interesanta cu care sa iesiti in evidenta.

Un alt lucru pe care trebuie neaprat sa-l aveti in vedere este viteza de incarcare a site-ului. Daca paginile site-ului vostru se vor incarca greu, atunci vizitatorii acestuia vor avea tendinta de a-l parasi in cel mai scurt timp. Multi consumatori nu asteapta ca site-ul vostru sa se incarce mai mult de 2-3 secunde, iar daca acest lucru se intampla, ei parasesc site-ul destul de rapid. In acelasi timp, acestia isi pierd si increderea in brandul respectiv. Devine asadar important sa tineti cont de aceasta viteza de incarcare, iar un prim pas pe care il puteti face pentru a va bucura de o viteza de incarcare mai mare este sa alegeti un serviciu de hosting care sa va ofere o calitate cat mai bune. Acest serviciu de hosting trebuie ales in functie de site-ul vostru. De exemplu, daca dispuneti de un magazin online, atunci un server dedicat sau un serviciu de hosting VPS este o alegere foarte buna.

Comentarii