Lucruri de stiut despre gazduirea web



Orice site are nevoie de un serviciu de gazdurie web cat mai bun, de aceea va trebui sa tineti cont de cat mai multe lucruri in situatia in care va orientati catre un astfel de serviciu de gazduire cat mai bun. Pentru ca site-ul vostru sa fie accesat de catre alti utilizatori, acesta trebuie sa fie disponibil online pe server, de aceea o firma de hosting va va oferi in orice moment un astfel de serviciu de o calitate cat mai buna.

Exista mai multe tipuri de servicii de hosting spre care va puteti orienta. Veti putea alege asadar intre serviciile de tip Shared Hosting, Dedicated Hosting, VPS sau Cloud Hosting, fiecare serviciu avand propriile sale particularitai. Este important de inteles ce inseamna fiecare tip de gazduire, dar care sunt si nevoile voastre reale inainte de a alege un astfel de serviciu. Trebuie sa priviti aceste optiuni si din punctul de vedere al raportului performanta/pret.

Din punctul de vedere al gazduirii, un serviciu de tip Shared Hosting poate fi o solutie importanta pentru voi, acesta fiind suficient pentru a satisface nevoile unui numar destul de mare de persoane. Un astfel de tip de gazduire nu genereaza probleme deosebite, dar in situatia in care unul dintre site-urile instalate pe server incepe sa consume o cantitate mai mare de resurse, e posibil sa aveti probleme destul de mari cu un astfel de site. Acest lucru va duce in timp la niste performante mai slabe. Gazduirea web de tip shared este insa una cat se poate de accesibila din punctul de vedere al pretului. Nu vor exista configurari complicate si poate fi folosita de catre oricine.

Un serviciu de gazdurie de tip dedicated hosting poate fi o solutie mai buna pentru unele persoane. Practic prin intermediul acestei gazduiri, veti avea parte de un acces nelimitat la resursele contractate. Nu veti mai imparti cu nimeni resursele serverului. Veti avea parte de o performanta crescuta, dar si de un control cat se poate de bun. Acest pachet de gazduire poate insa implica niste costuri destul de serioase daca il veti avea in vedere.

Gazduirea de tip cloud poate fi si ea o solutie importanta pentru voi. In cazul acestui tip de gazduire, veti avea acces la un server virtual ale carui resuse sunt partajate pe mai multe masini fizice. Va veti bucura in acelasi timp de un grad mai ridicat de scalabilitate, dar si de o eficienta sporita din multe puncte de vedere. Nu va trebui sa inchiriati resurse, ci doar sa platiti ceea ce veti folosi. In cazul gazduirii de tip Cloud, puteti cere acces la mai mult spatiu pe disc, in situatia in care veti avea nevoie de acest acces. Cu toate acestea insa, daca veti alege acest tip de gazduire, va vor trebui si niste cunostinte tehnice temeinice. Indiferent care va fi alegerea voastra de hosting ceaa mai potrivita, nu veti avea dificultati in a gasi un serviciu de hosting potrivit pentru nevoile voastre, acesta fiind optiunea cea mai buna pentru voi.

Comentarii