Este un server dedicat solutia optima pentru tine?



Pentru a sti daca un server dedicat este solutia cea mai buna pentru voi, va trebui sa va ganditi la mai multe lucruri, astfel incat sa faceti alegerea cea mai buna din toate punctele de vedere. Veti vedea asadar ca un server dedicat este o solutie de avut in vedere, acesta fiind practic un hardware fizic la un centru de date. El ruleaza numai software-ul vostru si un avantaj imortant in ceea ce priveste o astfel de optiune de hosting este ca serverul va fi complet disponibil pentru voi. Nu va trebui asadar sa impartasiti acest server cu alte persoane, lucru care va insemna ca veti avea acces la propriile voastre procesoare, memorie RAM, dar si propriile hard disk-uri.

Un server dedicat depinde asadar mult de un centru de date, el fiind echipat cu alimentare de urgenta, astfel incat serverul sa aiba parte in orice moment de alimentare, dar si de internet lucru ce va presupune ca serverul vostru nu ar trebui sa aiba nici un fel de problema in a fi online in orice moment. Un server dedicat are asadar o multime de avantaje de care ar trebui sa tineti cont, toate aceste avantaje fiind pe placul vostru. Veti constata ca o astfel de solutie va reusi sa fie optiunea cea mai potrivita pentru voi.

In acelasi timp, riscurile de securitate vor fi si ele limitate pentru ca nu veti mai avea de-a face cu un server prost construit de altii. Un server dedicat este asadar o alegere cat se poate de buna si in ceea ce priveste disponibilitatea pe care o ofera, un astfel de server avand si o redundanta mult mai buna, el functionand mereu si fiind pregatit pentru a functiona fara nici un fel de problema. Pe langa aceste beneficii, exista insa si cateva minusuri pe care ar trebui sa le aveti in vedere. Veti vedea ca un mare dezavantaj este ca un astfel de server este si mai scump decat gazduirea partajata. Persoanele cu un buget redus cred ca acest tip de server este unul destul de scump, cu toate acestea pretul reflecta si numeroasele avantaje pe care un astfel de server le ofera.

Un alt dezavantaj al unui astfel de server dedicat este ca nu e atat de bun pentru mediu. Daca sunteti de parere ca afacerile sustenabile sunt importante, atunci poate ca un astfel de server dedicat nu este chiar cea mai buna solutie pentru voi. Nu toate lumea are nevoie insa de un server dedicat pentru site web. Daca aveti un site care nu are parte de un trafic foarte mare, atunci nu va trebui sa va orientati catre un astfel de server dedicat. Cu toate acestea daca veti avea un magazin web de succes, care trebuie sa fie activ 24/7 si va bucurati in acelasi timp de un numar mai mare de persoane care va acceseaza acest magazin, atunci este cat se poate de important sa tineti cont si de beneficiile pe care un server dedicat le ofera, acestea fiind ideale pentru voi.


Comentarii