Cum alegem un domeniu potrivit pentru afacerea noastra?




Desi pare un lucru banal, alegerea unui domeniu va poate pune in dificultate, mai ales datorita faptului ca numele unui site trebuie sa il faca pe vizitator sa stie rapid ceea ce veti oferi. Numele domeniului este imaginea activitatii voastre in online, de aceea trebuie ales cat se poate de bine, pe langa un serviciu de hosting bun. Un nume de domeniu cat mai bine ales va fi important pentru voi. Pe langa serviciul de hosting pe care il alegeti, numele domeniului este si el unul la fel de important, de aceea nu trebuie sa omiteti acest aspect. Este important asadar sa alegeti un nume de domeniu care sa-l duca pe vizitator cu gandul la ceea ce veti face.

Branding-ul este foarte important atunci cand vine vorba despre alegerea domeniului si anume ca este ideal sa alegeti un domeniu de tip NUMELEFIRMEI.ro sau .com. Puteti alege un nume generic sau un nume care reprezinta un anumit brand, atunci cand va alegeti domeniul potrivit. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca domeniul vostru poate deveni un brand de-a lungul timpului, de aceea puteti creea un cuvant nou. Mai puteti utiliza si un dictionar de sinonime, astfel incat sa fiti mai aproape de activitatea voastra. Exista chiar si unele generatoare de nume de domenii, de aceea nu va va fi greu sa gasiti un domeniu care sa se potriveasca nevoilor voastre si sa le ofere vizitatorilor o idee cu privire la ceea ce faceti.

Atunci cand alegeti un domeniu, trebuie sa aveti grija la marcile inregistrate si anume trebuie sa va asigurati ca nu incalcati o anumita marca comerciala deja inregistrata. Veti evita in acest fel orice fel de conflicte care va pot afecta din punct de vedere material. Alegeti un nume cat mai relevant pentru activitatea pe care o desfasurati in online, acest nume trebuie sa sugereze utilizatorului in cel mai scurt timp si domeniul vostru de ocupatie. Acesta isi va face o idee rapid cu privire la ceea ce faceti. Alegeti un nume cat mai usor de pronuntat, astfel incat sa nu puneti in dificultate vizitatorii. Numele pe care il alegeti trebuie sa fie cat mai clar si usor de retinut.

Pe cat posibil, atunci cand va alegeti un nume de domeniu, este important sa evitati cifrele si cratimele. Fara cifre si cratime, numele de domeniu este si mai usor de scris, dar si de pronuntat. Acesta va iesi mai usor in evidenta, iar vizitatorii nu vor mai crea confuzii in ceea ce priveste numele vostru. Nu uitati si de numeroasele extensii de domeniu pe care le puteti avea in vedere in ziua de azi. Nu aveti doar domenii .com si .ro la dispozitie, ci paleta de domenii este una foarte larga azi. Va puteti alege un domeniu precum .club sau .restaurant. Tinand cont de toate aceste lucruri, nu va va fi greu sa gasiti un domeniu cat mai potrivit pentru afacerea voastra, astfel incat ea sa iasa usor in evidenta si sa fie pe placul tuturor vizitatorilor vostri. O astfel de afacere va fi in orice moment apreciata.

Comentarii