Cum alegem providerul ideal de hosting?



Pentru a alege o firma de hosting potrivita trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, astfel incat sa fiti siguri ca veti alege un serviciu de hosting care sa va ofere o calitate cat se poate de buna. Un provider de web hosting este o firma, aceasta inchiriind un mic spatiu pe un server, in schimbul unui abonament lunar. Pentru a putea avea un site, primul lucru va fi asadar sa va alegeti un serviciu de hosting potrivit. Veti vedea ca exista mai multe tipuri de web hosting spre care va puteti orienta. Exista asadar un serviciu de hosting shared, servere virtuale, servere dedicate, dar si colocare.
In cazul unui serviciu de web hosting shared, clientii vor primi o mica sectiune dintr-un server dedicat, acesta impartindu-l cu alti proprietari de site-uri. Pachetele acestea de tip shared sunt de fapt si cele mai des intalnite. 

Cauza principala a acestui lucru o consta faptul ca aceasta optiune de tip shared are si un pret mai redus. Serverele virtuale sunt si ele o optiune cat se poate de buna spre care va puteti orienta. Acestea mai poarta numele de VPS-uri, ele fiind cunoscute in mediul online ca versiuni mai bune ale gazduirii de tip shared. Ele sunt recomandate in special proiectelor medii, dar si mari, avand nevoie de setari, dar si module speciale. Spre deosebire de pachetele de tip shared, acestea ofera un acces full SSH.

Optiunea de inchiriere a unui intreg server fizic este si ea una de avut in vedere si anume aceasta optiune purtand numele de server dedicat. Acest tip de server ofera asadar un control total in ceea ce priveste spatiul de stocare, dar si traficul lunar. Pretul unui astfel de server dedicat incepe de la 150 de euro lunar si poate ajunge in unele situatii chiar si la cateva mii de euro lunar. Acest tip de server este recomandat agentiilor de web design, dar si proprietarilor de site-uri.

Mai exista si optiunea de colocare, aceasta optiune este cel mai inalt nivel de hosting. In cazul acestei optiuni, clientul detine serverul si il duce asadar in data center pentru colocare, dar si pentru mentenanta. Daca va alegeti aceasta optiune de hosting, voi veti fi persoana care detine control, dar si acces la server. Preturile pentru serviciile de colocare incep de la 40 de euro lunar si pot ajunge la sume destul de mari, de aceea este bine sa va ganditi daca aceasta optiune este cea mai potrivita pentru voi.

Primul pas in alegerea unui provider potrivit va fi sa stabiliti ceea ce veti avea nevoie de la o companie de hosting si anume sa faceti o lista impreuna cu programatorul site-ului, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca veti alege optiunea cea mai potrivita pentru nevoile voastre. In functie de acest lucru, nu veti avea dificultati in a alege un pachet de hosting care sa va ofere o calitate cat se poate de buna. Un astfel de pachet de hosting va fi cat se poate de potrivit pentru voi.

Comentarii