Ce avantaje ofera gazduirea pe SSD




Gazduirea pe SSD este o solutie foarte des intalnita in ziua de azi, ea fiind pe placul unui numar mare de provideri datorita numeroaselor avantaje pe care o astfel de solutie le ofera. Ea este avantajoasa fata de stocarea obisnuita pe HDD. O mare parte a utilizatorilor se intreaba daca au nevoie de o gazduire SSD, tocmai datorita faptului ca nu inteleg exact cu ce ii poate ajuta acest tip de gazduire si care sunt avantajele pe care ea le ofera.

In primul rand, acest tip de stocare este avantajos pentru provider. Cu cat providerul va avea asadar mai multe avantaje, cu atat si consumatorul se va bucura de toate aceste avantaje. In primul rand, un lucru extrem de important atunci cand vine vorba despre o astfel de gazduire este viteza de pana la 300% mai mare. Spre deosebire de gazduirea de tip HDD, viteza creste semnificativ. Timpul de incarcare al unui website este si el mult mai bun, de aceea si experienta utilizatorului este imbunatatita daca se decide sa foloseasca un astfel de serviciu.

Un alt lucru important il reprezinta faptul ca un SSD are o durata de viata mai mare fata de un HDD, acest lucru datorandu-se partilor mecanice ale unei astfel de gazduiri. Alegand o gazduire de tip SSD, site-ul vostru se va incearca mai repede, lucru care va insemna ca veti avea un avantaj important si in ceea ce priveste motoarele de cautare, site-ul vostru fiind mult mai bine clasat in cautari. Trebuie sa mai stiti ca un serviciu de gazduire SSD mai ofera si alte avantaje, printre care numarandu-se o stabilitate, precum si o siguranta foarte buna. Avanad in vedere faptul ca SSD-ul nu are discuri rotative, siguranta, precum si stabilitatea va fi garantata. Nu va exista riscul de a pierde date in timpul procesului de criptare sau de decriptare a datelor. Siguranta datelor va fi asigurata de catre un algoritm specific de distribuire a datelor pe intreg volumul sau. Se vor evita in acest fel ciclurile repetate de scriere in aceleasi sectoare.

Gazduirea de tip SSD este apreciata si datorita faptului ca are o rezistenta mult mai buna. Ca functionalitate, SSD-urile au un consum scazut de energie electrica, acestea reusind sa functioneze fara nici un fel de zgomot. Ele sunt si rezistente la socurile mecanice, dar si la socurile electrice. Pe langa aceste lucruri, mai au si un tip de acces mai mic, precum si putina latenta. In ceea ce priveste dezavantajul unui serviciu de acest tip de hosting, este faptul ca din punctul de vedere al costului, hostingul de tip SSD este mai scump decat in cazul unui hosting de tip HDD.

Cu toate acestea insa, in ultimii ani, un serviciu de tip SSD a devenit mult mai accesibil din punctul de vedere al costului, de aceea el este de preferat din multe puncte de vedere. Puteti asadar tine cont de toate aceste avantaje pe care un serviciu de tip SSD le ofera si veti vedea ca va veti bucura mereu de toate avantajele serviciului.

Comentarii