Ce alegem intre un hosting VPS si unul Shared?




Exista mai multe diferente pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand vine vorba despre alegerea unui serviciu de gazdurie cat mai potrivit. De cele mai multe ori, serviciile de tip VPS sau Shared sunt si cele care ies cel mai des in evidenta, acestea reusind sa fie pe placul detinatorilor de site-uri datorita faptului ca ele ofera o multime de avantaje. Cu toate acestea insa, va trebui sa tineti cont de cateva lucruri atunci cand alegeti un serviciu de gazdurie cat mai potrivit, mai ales daca aveti de ales intre un serviciu de tip shared sau unul de tip VPS.

Trebuie sa va ganditi asadar la nevoile voastre atunci cand va alegeti un serviciu de gazduire potrivit, astfel incat trebuie sa stiti care sunt diferentele dintre cele doua servicii de hosting. In cazul gazduirii de tip shared, resursele sunt cateva aspecte cat se poate de importante, acestea fiind destul de diferite fata de resursele VPS. Un numar mai mare de vizitatori va insemna ca va trebui si un numar mai mare de resurse pentru a face fata acestui numar de vizitatori, de aceea e posibil ca in acest caz un serviciu de tip VPS sa fie unul mai indicat pentru voi. Un astfel de serviciu va da acces sporit la un namar mai mare de resurse.

Din punctul de vedere al accesibilitatii, la nivelul gazduirii de tip shared, administrarea este una destul de facila, de aceea nu veti avea nevoie de cunostinte tehnice avansate pentru a apela la o astfel de gazduire. In cazul unui servciu de tip VPS, lucrurile pot deveni mai complicate si in cele mai multe dintre situatii, veti avea nevoie de o persoana care sa se priceapa si la partea de administrare. Daca aveti insa si niste cunostinte tehnice, atunci solutia serviciului de hosting de tip VPS poate fi una spre care va puteti orienta.

Gazduirea de tip shared este una spre care sa va orientati daca nu doriti sa platiti atat de multi bani. Ea este optiunea mai ieftina, fiind o solutie de avut in vedere. VPS-ul asigura asadar niste resurse mai mari, acestea fiind dedicate fiecarui cont. La nivelul de costuri, gazduirea de tip shared este una mai avantajoasa, iar la nivel de performante balanta se va inclina mereu in favoarea unui serviciu VPS. Din pucntul de vedere al performantelor, pentru un site aflat la inceput de drum, o gazduire de tip shared este exact ceea ce acesta va avea nevoie. In acest caz, cel mai sigur, necesarul de resurse va fi unul destul de scazut, de aceea nu va avea nevoie de performante atat de mari.

Odata cu cresterea nevoilor in ceea ce priveste performantele, atunci un serviciu de tip VPS poate fi o solutie mai buna pentru voi. Daca site-ul vostru va avea niste cerinte mai mari, puteti trece mai tarziu pe un server dedicat sau pe serviciul de gazduire in cloud. Din punctul de vedere al securitatii, serviciul VPS este o optiune mult mai apreciata, de aceea il puteti avea in vedere.

Comentarii