Care tip de gazduire este cel mai avantajos?



Va puteti oricand alege un anumit tip de gazduire care sa va fie pe plac. Indiferent de alegerea pe care o veti face, veti constata ca va veti bucura cat se poate de mult dse serviciul cel mai potrivit de gazduire. Exista asadar mai multe optiuni de gazduire spre care va veti putea orienta, gazduirea shared fiind si cea mai comuna, serverele virtuale private si anume gazduirea VPS, precum si serverele dedicate si anume gazduirea dedicata. Fiecare tip de gazduire are atat avantaje, cat si dezvantaje, de aceea va trebui sa va ganditi cat mai bine care este cea mai potrivita gazduire pentru nevoile voastre.

Gazduirea de tip shared este cel mai intalnit tip de gazduire, aceasta iesind in evidenta datorita pretului sau scazut. Mai multi detinatori de site-uri se vor folosi de resursele unui server, de aceea in cazul in care cineva consuma mai multe resurse, atunci toate site-urile de pe acel server pot avea de suferit. In acelasi timp, limitele sunt si ele o problema al acestui serviciu de tip shared, cu toate acestea insa, gazduirea de acest fel a evoluat intr-o solutie destul de avantajoasa pentru oricine. Raportul pret/calitate al acestui serviciu de gazduire este un aspect important de avut in vedere. Pretul relativ mic fiind si motivul pentru care multe persoane care realizeaza un site se orienteaza catre aceasta gazduire.

Gazduirea VPS este o alta optiune de avut in vedere pentru cineva care are nevoie de mai mult spatiu, iar gazduirea de tip shared nu este o optiune viabila. Acest tip de gazduire a aparut chiar ca o solutie la problemele pe care gazduirea shared le avea in trecut. In cazul unei gazduiri de tip VPS, veti avea posibilitatea de personalizare asa cum doriti a unor setari. De asemenea, veti putea iesi din standardizarile, dar si din limitarile unui serviciu de tip shared. In ceea ce priveste dezavantajele unui astfel de serviciu de gazduire, acesta are niste costuri mai ridicate. Exista totusi un raport de tip cost/beneficiu in acest caz, raport care ar trebui calculat cu atentie, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca un VPS este alegerea cea mai buna pentru voi.

O alta solutie de hosting o reprezinta serverele dedicate, acest lucru practic insemnand faptul ca un client va reusi sa inchirieze tot serverul fizic. Aceasta solutie de gazduire presupune insa si cele mai mari costuri, dar din punctul de vedere al avantajelor, performanta este una cat se poate de ridicata. Se vor putea personaliza setarile serviciilor instalate pe server pentru a acomoda necesitatile site-ului. Un astfel de serviciu de gazdurie este o optiune mai importanta pentru persoanele care isi doresc sa deschida o afacere mai mare online care presupune si un trafic sporit.
Gazduirea shared este insa una cat se poate de suficienta pentru majoritatea site-urilor pentru ca solutiile acestea shared au evoluat si ele destul de mult de-a lungul timpului. Pentru site-urile cu nevoi mai speciale solutia de gazduire de tip VPS ar putea fi o alegere cat se poate de buna.

Comentarii