Ce sa alegem - Un VPS sau un Server Dedicat?



Atunci cand vine vorba despre alegerea unui serviciu de gazduire, va trebui sa va ganditi cat mai bine, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca veti alege un serviciu care va va fi pe plac. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le considerati, astfel incat sa fiti siguri ca veti lua o decizie cat mai buna. VPS inseamna ca o instanta de server independenta va rula pe un sistem host. Acest lucru va insemna ca veti dispune de o cantitate mai mare de resurse. Trebuie sa alegeti asadar un serviciu de web hosting cat mai potrivit, acesta avand o memorie RAM, dar si un spatiu de stocare cat se poate de bun.

Fiecare instanta de server este una capsulata si independenta de sistemul gazda. Optand pentru VPS veti avea parte de o flexibilitate crescuta pentru ca un VPS va va oferi mereu o multime de avantaje cat se poate de bune. Acesta este asadar unul suficient de flexibil pentru a va fi pe plac. Veti putea depasi resusele precum este cazul RAM, CPU, dar si a spatiului de stocare. In acelasi timp, serverul VPS mai are si avantajul faptului ca este independent de hardware. De asemenea, el este si mai ieftin decat un server dedicat.

Din punctul de vedere al managementului serverului, trebuie sa sitit ca un VPS va fi potrivit pentru cerintele voastre si veti plati mereu doar ceea ce veti folosi. Veti primi o adresa de IP proprie si veti vedea ca serverul se va comporta exact ca un server dedicat. Din punctul de vedere al disponibilitatii, serverele VPS au o disponibilitate excelenta, ele nedepinzand de hardware. Acestea vor putea fi mutate fara intrerupere de pe un sistem gazda pe altul si veti vedea ca in cazul in care apare un defect hardware, un server VPS va reusi sa ramana online pentru ca este preluat de Cloud. Veti mai avea mereu acces si la numeroase resurse garantate, precum este RAM, spatriul pe disk sau CPU-ul.

O alta optiune pe care o puteti avea la dispozitie este serverul dedicat. Veti primi asadar o piesa efectiva de hardware, aceasta ofereindu-va o multime de avantaje. Veti avea asadar o multime de resurse dedicate, acestea nefiind partajate. Ele va vor sta asadar tot timpul la dispozitie si le veti aprecia. Veti avea parte si de o disponibilitate pe masura. Orice problema de hardware va influenta insa serverul. Serviciile voastre de pe server nu sunt sau sunt doar partial disponibile.

Un alt beneficiu al unui VPS este flexibilitatea, datorita faptului ca serverul depinde de hardware, iar resursele nu pot fi modificate in functie de cerintele voastre. Veti avea la dispozitie cerea ce ati comandat la inceput. In momentul in care veti lua aceste decizii va trebui asadar sa tineti cont de toate aceste aspecte, astfel incat sa va bucurati de un serviciu de hosting de cea mai buna calitate. Acest serviciu de hosting ideal va fi asadar pe placul vostru si il veti indragi cat se poate de mult de fiecare data.



Comentarii