Ce este gazduirea pe SSD?


In ultimii ani tehnologia a avansat destul de mult, de aceea hardurile SSD au inceput sa fie din ce in ce mai folosite, acestea oferind calitatea pe care toti o doresc. In ceea ce priveste functionalitatea, trebuie sa stiti ca SSD-urile nu se deosebesc atat de mult de HDD-uri ele avand insa o viteza mult mai mare de scriere si de citire, lucru care le face cu mult superioare HDD-urilor.

Aceste beneficii se aplica si in ceea ce priveste performantele serviciilor web, viteza caracteristica semnificativa a site-urilor moderne crescand din acest punct de vedere destul de mult. Utilizatorii asteapta in ziua de azi mai putin de 3 secunde pentru ca o pagina sa se incarce, acest lucru fiind unul de avut in vedere daca va orientati catre un SSD de o calitate cat se poate de buna. Trebuie sa mai stiti ca unitatile SSD sunt si aproximativ de 3 ori mai rapide decat HDD-urile, acesta fiind si un motiv important de a alege niste servicii cat mai bune de gazduire pe SSD, ele fiind o optiune importanta de avut in vedere.

SSD-urile ocupa un loc semnificativ in ceea ce priveste cele mai noi inovatii tehnologice, de aceea ele sunt folosite in momentul de fata de catre multe servicii de gazduire web, ele oferind o multime de avantaje importante, cel mai important fiind asadar viteza de incarcare a site-ului. SSD-ul stocheaza asadar date pe microcipuri si nu folosesc parti mobile, astfel incat gasirea si citirea locatiei datelor se va face fara nici un fel de intarziere. Acelasi lucru va fi valabil si pentru scrierea de date. SSD-urile devin asadar mult mai rapide, dar si mai fiabile in acelasi timp fata de predecesorii lor.
In ceea ce priveste viteza SSD, aceasta este masurata diferit de HDD-uri, aceste SSD-uri fiind fabricate in scopuri diferite. Un SSD va va permite o viteza mai mare in momentul in care veti accesa date aleatorii, acesta fiind de 100 de ori mai rapid in acest caz fata de un HDD obisnuit. 

Va veti mai bucura si de un transfer de date de mare viteza, acest transfer fiind chiar si de 4 ori mai rapid decat un HDD. Hostingul web pe SSD devine asadar o solutie importanta de avut in vedere, aceasta solutie fiind ceea ce va veti dori, astfel incat site-ul vostru sa functioneze rapid si fara nici un fel de problema.

SSD-urile vor citi si date simultan, astfel incat viteza de navigare va fi una cat se poate de buna, datorita timpilor de incarcare mai mici. Planurile traditionale de gazduire web inca stocheaza informatiile pe HDD-uri, in timp ce companiile moderne ofera gazduire web pe unitati SSD. Veti avea parte de o viteza mai mare, care poate fi si de 4x mai buna fata de serviciile de hosting pe HDD. De asemena, aceste servicii care implica folosirea de SSD-uri sunt si mai sigure. Ele nu au parti mecanice si vor fi solutia cea mai buna pentru nevoile voastre, de aceea puteti avea in vedere o astfel de gazduire web pe SSD.

Comentarii