Care sunt specificatiile ideale pentru un serviciu de hosting?



Exista o multime de lucruri de care piuteti tine cont in ceea ce priveste alegerea unui serviciu de hosting cat mai potrivit. Avand aceste aspecte in vedere, nu va va fi greu sa gasiti un serviciu de hosting cat mai potrivit pentru voi. Un serviciu de hosting ideal va va sta mereu la dispzoitie si veti vedea ca il veti aprecia mult.

Va puteti interesa asadar atat de gazduirea SSD, cat si de gazduirea de tip HDD, aceste tipuri de gazduire referindu-se in special la echipamentul hardware de stocare a datelor folosit. In ziua de azi trebuie sa stiti ca tipul de stocare SSD este unul mai durabil, acesta avand o viteza superioara HDD-ului, lucru care inseamna ca si viteza site-ului vostru va fi mai mare. Un SSD reduce posibilitatea unor defectiuni, imbunatatind in acelasi timp si performanta destul de mult.

Specificatiile hardware sunt si ele destul de importante, de aceea trebuie sa stiti ca fiecare plan va avea si o limita de resurse, in functie de costuri. Puteti alege intre mai multe tipuri de stocare precum este si cazul stocarii de 5 GB, ce poate ajunge si pana la 50 GB. Acest lucru depinde mult de tipul site-ului pe care doriti sa-l realizati si anume daca veti dori sa aveti un site de prezentare, acesta nu va lua multe resurse, in schimb daca va doriti un magazin online, acesta va avea nevoie de un numar mai mare de resurse.

Tineti cont si de subdomeniile alese, iar daca va ganditi si la aceasta facilitate, trebuie sa va alegeti un serviciu de hosting care sa va ofere si acest lucru. Va mai puteti uita si la traficul lunar inclus si anume sa fiti atenti in special in situatia in care vedeti undeva trafic nelimitat. Verificati daca acel trafic chiar este nelimitat pentru ca sunt multe firme care va promit acest lucru, dar el este departe de a fi adevarat. Un alt lucru de care sa tineti cont este numarul de domenii gazduite si anume ca acest detaliu se refera la cate domenii diferite pot fi gazduite pe acelasi plan de gazduire. Puteti avea de exemplu doua domenii diferite dar care duc la acelasi plan de gazduire.

Numarul de baze de date este un alt lucru de care trebuie sa va interesati atunci cand va realizati site-ul. In cele mai multe dintre cazuri, MySql este baza de date, dar nu este o regula neaparat. Fiecare instalare a unui CMS va avea nevoie de o baza de date. Va puteti uita si daca nu cumva sunteti limitati la doar doua baze de date inainte de a face aceasta alegere. In alegerea unui serviciu de hosting puteti sa va orientati catre un IP dedicat. De obicei se prefera aceasta optiune, ea ajutand destul de mult din punct de vedere SEO. Veti avea in acest fel mai putine batai de cap cu mailurile si anume daca acestea ajung sau nu in folderul de spam al recipientilor vostri. Acestea sunt principalele lucruri de care trebuie sa tineti cont.

Comentarii