Avantajele oferite de tehnologia Cloud




In ziua de azi, tehnologia Cloud este una destul de comuna, aceasta oferind o multime de avantaje cat se poate de importante. Accesul la informatie este in ziua de azi unul cat se poate de important, de aceea fiecare trebuie sa aiba acces la aceasta. Avand in vedere faptul ca un numar mare de operatiuni se desfasoara azi prin intermediul internetului, are loc si o continua crestere a spatiului de stocare. Desi numele de cloud pare doar o metafora, trebuie sa stiti ca acesta este extrem de important pentru multe afaceri online. Serviciile cloud au aparut ca o solutie de lunga durata la problema spatiului insuficient.

Datorita serviciilor de cloud, veti putea sa stocati datele pe alte hard diskuri detinute de companii precum Google, Amazon, IBM, dar si Oracle. Companiile va vor pune la diospzoitie serviciile de tip cloud si veti vedea ca veti avea acces la date in orice moment. Toate datele care sunt trimise prin internet catre cloud, ajung sa fie stocate in diverse data centers. Acestea sunt de fapt niste cladiri de marimea unor depozite, in acestea aflandu-se serverele, dar si sistemele de stocare detinute de diversele companii care ofera aceste servicii. Datele care ajung aici, sunt preluate de un master control data server. Acesta este responsabil cu trimiterea mai departe a fisierelor catre diverse servere de stocare.

O alta functie cat se poate de importanta pe langa stocare este cloud computing-ul. Aceasta functie se foloseste de infrastructura cloud-ului pentru a pune la dispozitie utilizatorilor diverse programe. De asemenea, aceasta functie mai ofera si o putere de procesare independenta de pe care softurile sunt accesate. Exista asadar mai multe servicii de cloud computing spre care utilizatorul se poate orienta si anume serviciul de Software as a Service, Platform as a Service, dar si Infrastructure as a Service.

Serviciile de cloud hosting sunt si ele extrem de apreciate de catre utilizatori, acestia fiind cat se poate de incantati de aceste servicii. Utilizatorii din intreaga lume au o multime de servicii spre care se pot orienta, astfel incat sa-si stocheze fisierele in cloud. Fiecare dintre aceste servicii sunt niste servicii de calitate. Dropbox este o solutie pe care utilizatorii o pot avea in vedere. Acest serviciu de cloud este si cel mai popular serviciu. Dropbox este un serviciu cat se poate de popular, in special datorita vechimii sale, dar si a interfetei foarte usor de folosit. Acest serviciu le da posibilitatea utilizatorilor sa-si sincronizeze folderele, dar si fisierele de pe computer foarte usor.

Un alt serviciu ideal pentru stocare cloud este Google Drive. Acesta este foarte popular datorita numeroaselor aplicatii pe care le pune la dispozitia utilizatorilor. Google Drive ofera utilizatorilor o stocare de 15GB, dar aceasta stocare poate creste semnificativ, ea ajungand chiar si pana la 1 TB pe luna. iCloud este un alt serviciu destinat exclusiv celor care au produse si sisteme de operare Apple. Acesta este disponibil asadar pentru oricine, asigurand un spatiu de stocare de 5GB. Acest spatiu de stocare poate fi marit pana la 500 GB.

Comentarii