Avantajele oferite de certificatele SSL




Pe langa serviciile de hosting profesioniste, va vor interesa cel mai probabil si niste certificate SSL cat mai bune, acestea asigurand site-ului vostru protectia de care el are nevoie. Aceste certificate sunt asadar ideale datorita protectiei pe care o pun la dispozita voastra. In ultimii ani din ce in ce mai multe afaceri se muta in online, acesta fiind si motivul pentru care va va trebui sa asigurati o protectie cat mai buna site-urilor pe care le detineti.

Un certificat SSL va creste semnificativ increderea pe care vizitatorii o vor avea in site-ul vostru. Acestia se vor simti foarte bine atunci cand se vor autentifica pe site-ul vostru si vor avea parte in acest fel de protectia pe care o doresc, mai ales daca trebuie sa faca anumite plati online. Prin intermediul unui certificat SSL, datele transmise intre browser si server saunt criptate, folosindu-se un protocol de criptare, dar si prin utilizarea de chei de autentificare.

Certificatul digital este semnat de catre o autoritate de certificare recunoscuta de browser, aceasta garantand adevarrata identitate a site-ului. O astfel de certificare previne asadar interceptarea datelor de la site-ul vostru catre server, de aceea utilizatorii vor putea sta in siguranta atunci cand va viziteaza site-ul si doresc sa apeleze la serviciile, dar si la produsele pe care le oferiti. Acest certificat digital este semnat de o autoritate de certificare recunoscuta de browser.

Certificatele digitale SSL sunt emise asadar de catre anumite organizatii, ele fiind cunoscute si sub numerel de Autoritati de Certificare. O astfel de autoritate este o organziatie care are rolul de a certifica faptul ca titularul unui anumit domeniu sau website detine un astfel de certificat SSL, astfel incat sa-si protejeze cat mai bine toti vizitatorii, dar si cumparatorii care doresc sa apeleze la serviciile sau produsele pe care site-ul le pune la dispozitie.

Un prim beneficiu al acestor certificate este ca va veti bucura de o pozitionare mai buna in Google. O certificare SSL va asigura asadar o mai buna pozitionare in Google si veti putea sa cresteti cu usurinta in topul clasamentului cautarilor. Acest lucru este benefic si din punctul e vedere al SEO-ului. Veti mai putea oferi in acest fel o siguranta sporita, dar si o autenticitate excelenta companiei voastre. Clientii se vor bucura in acest fel de un plus de incredere daca vor apela la serviciile pe care le veti oferi.

Veti putea sa va bucurati de cel mai inalt nivel de criptare, iar acest lucru va duce si la o crestere semnificativa a ratelor de conversie. Va veti proteja chiar si brandul impotriva sistemelor de phishing, acest lucru fiind si el extrem de benefic. Certificatele SSL asigura asadar un grad mare de confidentialitate, dar si de siguranta in acelasi timp. Se va reduce semnificativ riscul ca informatiile sa fie interceptate, dar si folosite incorect de o terta parte. Utilizatorii au tendinta de a se simti in siguranta atunci cand apeleaza la un serviciu care ofera si aceatsa facilitate de SSL, spre deosebire de un site care nu are aceasta facilitate.

Comentarii