Un domeniu si un serviciu de hosting bun




Pe langa un serviciu de hosting cat mai bun, va va mai trebui si un domeniu de o calitate excelenta. Va trebui asadar sa alegeti un domeniu care sa fie potrivit pentru afacerea pe care doriti sa o lansati online sau pentru blogul vostru online. Un nume de domeniu reprezinta un sir de caractere care corespund unei adrese IP numerice. Ganditi-va la acest nume de domeniu ca fiind imaginea activitatii pe care o desfasurati in online.

Va trebui sa aveti in vedere faptul ca numele pe care il veti alege va avea un impact mare asupra dezvoltarii activitatilor pe care le veti face. In ceea ce priveste structura unui domeniu de internet, trebuie sa stiti ca aceasta va fi nume.extensie. Pentru a va alege o extensie potrivita va trebui sa cautati un domeniu liber. Daca va doriti o firma in Romania, atunci verificati in primul rand daca domeniul .ro este liber. Mai puteti verifica si daca domeniul .eu este liber sau daca puteti alege un domeniu .com. Domeniul .com este cel mai potrivit pentru situatia in care va doriti sa va extindeti international.

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui nume de domeniu, trebuie sa considerati faptul ca acesta poate ajunge in timp un brand, de aceea trebuie sa luati in calcul acest lucru inca de cand lansati afacerea. Puteti crea in unele situatii cuvinte noi, precum au facut cei de la Google sau Yahoo. De asemenea, mai puteti sa va folositi de un dictionar de sinonime, astfel incat sa fiti mai aproape de activitatea voastra. Utilizati un generator de nume de domenii pentru ca va veti putea bucura de niste nume care vor fi pe placul vostru.

Aveti o atentie sporita la marcile inregistrate atunci cand va alegeti un nume de domeniu. Atunci cand veti inregistra un astfel de domeniu trebuie sa va asigruati in primul rand ca acesta nu este o marca inregistrata. Exista sanse sa luati un nume de domeniu pentru care exista si o marca inregistrata deja, in cazul in care nu sunteti atenti. Alegeti un numar cat mai relevant pentru activitatea pe care o veti desfasura. Puteti alege asadar un astfel de nume care sa reflecte perfect activitatea pe care o efectuati. Veti sugera rapid utilizatorului in acest fel care este activitatea voastra principala. Un nume precum THChosting sugereaza din prima, oricarei persoane ca aceasta firma se ocupa de servicii de hosting.
Alegeti si un nume usor de pronuntat atunci cand va decideti cu privire la serviciul de hosting ales. 

Cu siguranta va veti dori ca site-ul vostru sa starneasca rapid interesul utilizatorilor, de aceea este important ca acestia sa va retina numele site-ului, ganditi-va asadar mereu la un domeniu care sa fie potrivit pentru voi. Ar fi indicat ca in alegerea domeniului sa evitati pe cat posibil cifrele si cratimele. Numele domeniului trebuie sa fie cat mai usor de scris si de pronuntat. Se vor putea evita in acest fel eventualele confuzii care ar putea aparea atunci cand utilizatorul doreste sa va acceseze site-ul vostru.

Comentarii