Tipuri de servicii de gazduire




Exista mai multe tipuri de gazduire spre care va puteti orienta, fiecare dintre aceste tipuri avand atat avantaje, cat si dezavantaje, de aceea va trebui sa alegeti cu atentie tipul de gazduire cel mai potrivit pentru voi. Trebuie sa tineti asadar cont de aceste servicii de gazduire si sa va orientati doar catre cele mai potrivite din toate punctele de vedere. Aceste servicii de gazdurie vor fi indicate pentrru afacerea voastra online si veti vedea ca veti lua o decizie buna daca veti alege un tip cat mai potrivit de gazduire.

Un hosting de tip shared va va ajuta din multe puncte de vedere, acesta fiind unul accesibil, dar si simplu de utilizat. El este indicat si datorita faptului ca va veti putea bucura de o mentenanta cat se poate de buna. De asemenea, suportul tehnic va fi si el unul pe care il veti aprecia, atata timp cat veti alege o firma de hosting care sa va ofere un suport de o calitate cat mai buna. Un minus al acestui serviciu de gazduire este faptul ca daca veti avea un numar mai ridicat de vizitatori, exista riscul ca site-ul sa va functioneze mai greu. Acest lucru ii va determina practic pe vizitatori sa va paraseasca mai rapid site-ul. In acest caz, utilizatorul va avea acces la mai putine functii, spre deosebire de VPS, care poate fi o solutie mai buna pentru unele afaceri online.

VPS este asadar o optiune mai accesibila pentru voi, aceasta optiune fiind una mai indicata pentru o afacere online mai mare. Un astfel de serviciu de hosting va putea fi configurat in cel mai scurt timp. De asemenea, el va putea fi upgradat usor, iar adresa IP dedicata va fi una pe placul vsotru. Din punctul de vedere al minusurilor, la fel ca in cazul unui serviciu de tip shared, exista si riscul ca volumul mare de trafic sa provoace si unele downtimes. Pentru a configura aceasta optiune de hosting, veti avea nevoie si de anumite cunostinte tehnice pentru configurare.

O alta optiune pe care o puteti avea in vedere este serverul dedicat, aceasta optiune fiind una cat se poate de apreciata. Acest server dedicat este unul total flexibil, dar si configurabil in functie de nevoile pe care compania voastra le va avea. Veti putea sa va personalizati cu usurinta asadar acest serviciu de hosting si veti aprecia cat se ppoate de mult acest lucru. Un alt aspect important este faptul ca veti avea o adresa IP dedicata. Mai aveti si un acces de administrare complet, acest server dedicat nefiind dependent de alte site-uri sau clienti, de aceea veti lua o decizie buna daca veti alege aceasta optiune. Din punctul de vedere al minusurilor, costul va fi unul mai mare decat in cazul unui VPS. Pentru a va orienta catre aceasta optiune, va vor trebui si niste cunostinte tehnice avansate. Tinand cont de toate aceste lucruri, veti putea alege optiunea cea mai potrivita pentru voi si veti vedea ca veti reusi sa luati decizia cea mai buna.

Comentarii