Ce tip de hosting alegem?




Avand in vedere ca exista un numar mare de servicii de hosting spre care sa va orientati, e posibil sa aveti cateva dificultati in ceea ce priveste alegerea unui serviciu cat mai potrivit. Este necesar asadar sa va orientati catre serviciile de hosting cele mai potrivite pentru afacerile voastre. Tipul de server folosit va avea un impact major in ceea ce priveste viteza de incarcare a website-ului, dar si rata de retentie a vizitatorului, precum si indexarea site-ului vostru in motoarele de cautare. Preturile variaza extrem de mult atunci cand vine vorba despre serviciul de hosting potrivit, de aceea va trebui sa alegeti o optiune ideala pentru voi.

Web hostingul este locul in care site-ul vostru va sta in mediul online. Acesta va fi asadar principalul portal intre utilizator si site. Este important ca site-ul pe care il aveti sa fie foarte bine optimizat, de aceea un astfel de serviciu de hosting este important. Va puteti asadar orienta catre un serviciu de shared hosting. Aceasta solutie este cea mai populara, ea fiind si cea mai putin costisitoare din punct de vedere financiar. Ideea acestei optiuni este ca un numar mai mare de site-uri se vor folosi de acelasi server. E posibil sa va confruntati cu o viteza de raspuns scazuta in cazul in care unul dintre site-urile de pe acel server are un trafic mai mare. In acest caz, este important sa apelati cat mai curand firma de hosting pentru ca aceasta va va ajuta cu mutarea pe un alte server.

Principalele avantaje ale unui serviciu de hosting shared este ca e simplu de folosit, iar costurile sunt modeste. Cu toate acestea insa, va trebui sa va impartiti resursele cu alte website-uri. De asemenea, veti avea un acces limitat la server, iar performanta site-ului vostru va fi una destul de scazuta.
A doua optiune pe care o aveti la indemana este VPS. Aceasta optiune este mai indicata in situatia in care va doriti un control amanuntit asupra parametrilor serverului. Va puteti gandi la aceasta optiune ca la un bloc de apartamente. Desi locuiti intr-o cladire alaturi de alte persoane, veti fi responsabili de curatenia apartamentului vostru, dar si de platitul utilitatilor. Tot ce va trebui sa faceti va fi sa va asigurati de faptul ca totul merge exact asa cum va doriti. Serverul VPS necesita si anumite cunostinte de IT, mai avansate fata de configurarea unui hosting de tip shared.

Un magazin online va avea cel mai mult de castigat de pe urma unui astfel de VPS. Un astfel de hosting este asadar optiunea cea mai buna pentru un astfel de magazin. Un astfel de tip de gazduire poate asigura o viteza de incarcare mica, dar si un cost redus. Un avantaj important al acestui tip de hosting este faptul ca veti avea acces root. De asemenea, va veti bucura si de o securitate, precum si o performanta sporita. Pe de alta parte, daca este sa vorbim despre dezavantaje, acesta va fi mai scump decat shared hostingul. Veti avea nevoie si de niste cunostinte tehnice pentru initializare.

Comentarii