Semnificatia gazduirii web


Datorita unei gazduiri web bine pusa la punct, site-ul vostru va functiona corespunzator, de aceea este important sa alegeti mereu un serviciu de gazduire web cat se poate de bun. Trebuie sa stiti ca site-ul este compus din fisiere care sunt plasate pe server intr-o anumita mapa. Gazduirea web inseamna asadar inchirierea spatiului de pe serverul unei companii pentru o anumita perioada de timp.
Serverul va fi conectat la internet cu o banda larga de trafic, acesta fiind practic un calculator foarte performant. 

El este special proiectat pentru a oferi o stocare a unui numar mai mare de site-uri. Atat persoanele juridice, cat si cele fizice pot avea asadar un site web in reteaua globala de Internet, de aceea un serviciu de gazduire este important si trebuie ales cu atentie. Un alt lucru despre care trebuie sa stiti il reprezinta facilitatile oferite de catre un astfel de serviciu. Veti avea in permanenta acces catre un panou comod de administrare cPanel, din care veti configura cu usurinta adaugarea sau chiar editarea fara probleme a unor subdomenii, dar si baze de date. 

Veti mai putea configura si o mai usoara accesarte a fisierelor, precum si o accesare facila a scripturilor CMS in mod automat. Pentru a alege un abonament de web hosting cat mai potrivit, trebuie sa tineti cont de mai multe lucruri. 

In primul rand, va intereseaza ca spatiul ocupat de fisierele pe care le veti incarca. Va trebui sa va alegeti un serviciu care sa va ofere exact cat spatiu veti avea nevoie, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca acel spatiu va va ajunge. Serverele se folosesc de o multime de tehnologii pentru a functiona, cele mai comune fiind PHP, Java sau Ruby. Acestea se folosesc si de diverse tipuri de baze de date precum MySQL. Se pot instala cu usurinta asadar site-uri de tip e-commerce sau chiar si forumuri in cazul in care veti administra un astfel de site.

Aveti mai multe servicii de web-hoisting pe care le puteti alege, printre acestea regasindu-se Shared Web hosting-ul, VPS, Reseller web hosting si Arendarea serverelor dedicate. Fiecare dintre aceste optiuni are avantaje si dezavantaje.

Optiunea de Shared web hosting este cea mai des intalnita, aceasta optiune fiind cea pe care ar trebui sa o aveti in vedere in situatia in care va doriti realizarea unui site corporativ sau al unui magazin online mic sau mijlociu.

Mai puteti tine cont si de o gaazduire de tip VPS, aceasta fiind similara cu gazduirea shared, cu exceptia faptului ca resursele vor fi mult mai mari. In cazul optiunii de Hosting Dedicat si anume de arendare a serverelor dedicate, clientul va avea control total asurpa serverului, de aceea aveti optiunea de a va alege singuri sistemul de operare care poate fi instalat pe serverul vostru si veti putea opta intre un Windows Server, CentOS, Debian sau Ubuntu. Un Reseller web hosting este un alt tip de gazduire caracterizat prin faptul ca proprietarul contului de gazduire poate vinde daca doreste unele resurse ale sistemului.

Comentarii