Hostingul si domeniul potrivit pentru o afacere de succes


Pe langa serviciul dehosting, domeniul este si el la fel de important. Acesta este primul pas pe care trebuie sa-l faceti atunci cand va realizati site-ul si este recomandat asadar sa achizitionati un domeniu cu multiple extensii. Exista o multime de extensii pe care le puteti alege, cu toate acestea multe persoane au in vedere doar domeniile .ro, .com si .eu. Desi multi aleg doar o singura extensie, exista si persoane care aleg mai multe extensii pentru afacerea lor. Pe masura ce afacerea va creste, e posibil sa aveti nevoie de un numar mai mare de extensii pentru ca importanta brandului va creste si ea semnificativ.

Mai multe extensii va insemna asadar si mai multe sanse pentru ca afacerea voastra sa creasca mai rapid, de aceea este o idee foarte buna sa alegeti un numar mai mare de extensii. Daca de exemplu doua afaceri si-ar dori acelasi nume de domeniu, una ar putea inregistra un domeniu .com, in timp ce cealalta ar putea alege un domeniu .ro. Acest lucru va duce insa la pierderi de ambele parti. In majoritatea cazurilor clientii nu tin numele si extensia domeniului, ci doar numele acestuia. Exista sanse destul de mari sa apara confuzii de brand, mai ales pe social media. Aceasta confuzie poate aparea daca se foloseste acelasi nume, dar cu extensii diferite.

Pentru a nu aparea nici un fel de confuzie intre voi si alte firme, este o idee foarte buna sa inregistrati mai multe domenii, astfel incat sa eliminati sansa ca acest lucru sa se intample. Extensia unui domeniu nu reprezinta neaparat tara, ci si o cultura. De exemplu, extensiile .com sunt cele mai populare extensii din lume, acestea fiind principala optiune pentru un numar foarte mare de afaceri. In tara noastra, extensia .ro este cea mai populara, multe site-uri de aici optand pentru aceasta optiune. Extensiile de domenii din tara de provenienta sunt asadar principala optiune pentru multi proprietari. Pentru consumatorii locali, o extensie care sa le spune provenienta afacerii respective ofera un plus de siguranta.

Proprietarii care doresc sa capteze piata locala si nu doresc sa se extinda international si anume sa se externalizeze, au in vedere cel mai des domeniile care sugereaza provenienta nationala. Este recomandat totusi sa aveti in vedere si achizitionarea altor extensii de domenii. Veti evita in acest fel inregistrarea acestor nume de domenii de catre o potentiala concurenta pe care o aveti.
Nu in ultimul rand, traficul este un motiv aditional de a alege un numar mai mare de extensii pentru afacerea voastra. 

Daca folositi asadar un numar mai mare de extensii care redirectioneaza catre site-ul vostru, atunci va veti bucura si de un trafic mai mare de persoane interesate de ceea ce oferiti. Veti avea sansa de a capta mai mult trafic, iar numarul clientilor noi va creste si el semnificativ. De asemenea, va scadea si sansa ca domeniul vostru sa ajunga la terti concurenti. Alegeti asadar o firma de hosting care sa va ofere posibilitatea inregistrarii domeniului pe mai multe extensii, astfel incat sa va bucurati de toate aceste avantaje.



Comentarii