Gazduirea web in Romania


Un server de gazduire web trebuie sa indeplineasca trei caracteristici si anume sa iasa in evidenta printr-un uptime, o viteza si o asistenta cat se poate de buna. Dintre toate acestea, uptime-ul este un parametru extrem de important. Acest parametru se masoara de obicei in procente si este important ca utilizatorii sa aiba parte de un uptime de 99,9% pe luna. In eventualitatea in care un cablu este intrerupt accidental, un server de gazduire web trebuie sa mai aiba si o a doua optiune de alimentare, astfel incat sa fie asigurat acest uptime foarte bun.



Viteza de incarcare a site-ului este un alt lucru de care orice serviciu de gazduire web trebuie sa tina cont. Un site cu o viteza mai mare va imbunatati experienta utilizatorilor, iar acestia se vor simti extrem de bine pe un astfel de site cat mai bine facut. Este important de stiut ca un utilizator nu va sta mai mult de 5 secunde pe un site, in situatia in care acesta nu se va incarca. Un alt lucru foarte important este ca serverul de gazduire web sa nu fie supra-aglomerat si in acelasi timp sa nu existe mecanisme de izolare ale conturilor de gazduire. Un server bun de gazduire web va avea o echipa tehnica profesionista care va lucra, astfel incat sa se asigure de faptul ca totul este in regula.

Viteza de incarcare este influentata si de felul in care a fost programat site-ul, dar si de numarul de vizitatori ai acestuia. In conditii normale, un site se poate incarca in trei secunde, dar poate avea de-a face cu scaderi de performanta in momentul in care un numar mare de utilizatori ajunge pe acest site. In aceasta situatie, este important ca echipa de dezvoltare web sa colaboreze cu cea de gazduire web. Acestia pot oferi in permanenta solutiile cele mai bune, astfel incat un site sa fie mereu accesibil de catre utilizatori.

Nu in ultimul rand, asistenta tehnica este un alt lucru extrem de important atunci cand vorbim despre calitatile unui server de gazduire web. Serviciul de asistenta tehnica trebuie sa fie disponibil non-stop. Acest serviciu trebuie sa fie disponibil atat prin telefon, dar si prin e-mail. Toate situatiile care vor aparea, trebuie rezolvate cat mai rapid, de aceea este nevoie ca un server de gazduire web sa aiba la dispozitie o echipa cat se poate de competenta care sa poata rezolva orice fel de problema, in cel mai scurt timp posibil. Un plus este si experienta in programarea web, pe langa cea tehnica. In acest fel, comunicarea cu echipa voastra de dezvoltare web se va face mai usor si se vor rezolva asadar problemele.

Acestea nu sunt insa toate calitatile de avut in vedere. Nu trebuie sa ignorati nici alte calitati importante ale unui astfel de server precum cele legate de securitate, dar si cele legate de back-up. Un alt lucru de avut in vedere il reprezinta flexibilitatea furnizorului. Tineti mereu cont de toate aceste calitati extrem de importante ale unui server de gazduire web.

Comentarii